Waarom een weddingplanner?

Waarom een weddingplanner inschakelen? Mensen laten tegenwoordig bijna alles door professionals regelen, maar als je aanstaande bruidsparen vraagt of ze wel eens nagedacht hebben over een weddingplanner hoor je vaak de reactie: “Dat kan ik zelf toch ook wel?”. De meeste bruidsparen dat inderdaad best zelf. Feit is echter wel dat de meeste mensen zich niet realiseren wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een bruiloft. En daar kan een weddingplanner goed bij helpen. Het bruidspaar heeft dan alle tijd om te genieten van de aanloop naar de huwelijksdag toe.

Hulp bij het organiseren van een bruiloft behoorde in het verleden tot het takenpakket van familieleden en vrienden. Veelal onder de noemer ‘ceremoniemeester’. Een eervolle taak, maar ook erg veel werk en een zware verantwoordelijkheid, waar je niet makkelijk ‘nee’ tegen zegt.

Met het organiseren van een bruiloft ben je al snel zo’n tweehonderd uur bezig. De meeste tijd gaat vooral zitten in het maken van afspraken en het selecteren van leveranciers. Bij leveranciers moet je denken aan alle bedrijven die iets gaan ‘leveren’ voor de bruiloft. Bijvoorbeeld de locatie, de cateraar, de band, het vervoersbedrijf, de bloemist en de kapper. Natuurlijk ook de winkel waar de droomjurk of het trouwpak gekocht gaat worden, de juwelier waar de trouwringen uitgezocht worden en het bedrijf dat de trouwkaarten gaat drukken. Voor je het weet heb je al een hele lijst met bedrijven die allemaal iets gaan regelen of leveren voor de grote dag. Voordat je alles kunt gaan regelen met al deze verschillende bedrijven, moet je eerst op zoek en de juiste leveranciers selecteren.

Een weddingplanner heeft het voorwerk hierin al gedaan en werkt veelal met een uitgebreid leveranciersbestand. Het uitzoeken van de mogelijkheden hoeft het bruidspaar dus niet meer te doen. In sommige gevallen krijg je zelfs korting, door de prijsafspraken die de weddingplanner gemaakt heeft. Hierdoor kun je de weddingplanner voor een groot gedeelte zelfs terugverdienen.

Daarnaast is het bewaken van het budget natuurlijk ook een belangrijk punt in de organisatie van een bruiloft. Uiteraard wordt alles in overleg met het bruidspaar gedaan en is het bruidspaar ook degene die de keuzes maakt en beslissingen neemt. Doordat alle contacten via de weddingplanner lopen kan zij uitstekend het overzicht houden over het budget. Zelfs met een wat kleiner budget kan een weddingplanner veel betekenen, door met originele ideeën en verrassende oplossingen te komen.

Vlak voor de grote dag zorgt de weddingplanner dat alle afspraken nog eens doorgenomen worden met alle partijen. Ook wordt de planning van de dag nog eens kritisch bekeken en waar nodig eventueel aangepast. Op de huwelijksdag zelf is de weddingplanner de ceremoniemeester en aanspreekpunt voor zowel jullie gasten als alle leveranciers.
Ontdek wat Ceremonara Wedding- and partyplanning voor jullie kan betekenen! Van alleen advies over jullie bruiloft in een weddingconsult of alleen het ceremoniemeesterschap tot de volledige organisatie van jullie bruiloft.


Tamara Tijdink, weddingplanner en eigenaresse van Ceremonara Wedding- and partyplanning te Doetinchem: “Genieten… Niet alleen van de bruiloft, maar ook van de voorbereidingen!”

 

Advertenties

About this entry